Σχολικό ημερολόγιο 2014-2015

Σελίδες

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Βραβείο Liebster


Τι είναι το βραβείο Liebster? 

Το "Liebster Award" είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs με λιγότερους από 200-300 followers. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να γίνουν  ακόμα περισσότερα blogs ευρύτερα γνωστά στο διαδίκτυο!

Ακολουθούν οι  κανονισμοί, οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις της Σοφίας, και τα blogs που προτείνω.




ΚΑΝΟΝΙΣΜΟI

Α) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν  widget ή gadget

Β) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.

Γ) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers  και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.

Δ) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από  τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.



1)Γιατί ξεκινήσατε το blog;

Το blog δημιουργήθηκε από την ανάγκη επικοινωνίας με τους γονείς, συναδέλφους, φίλους που ενδιαφέρονται να μάθουν την απάντηση στην ερώτηση « Τι κάνατε σήμερα στο σχολείο;». Πολλές φορές επίσης, λόγω διαφόρων παραγόντων ( εσωτερικών και εξωτερικών..) δεν προλαβαίνεις ή δεν μπορείς να κάνεις  να στην τάξη σου αυτά που έχεις οργανώσει και σκεφτεί. Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να συνεχίσεις τη δουλεία σου, έστω και διαδικτυακά! Τέλος, συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ χρήσιμο επίσης στο να κρατάω σε ψηφιακή μορφή το αρχείο μου!
 2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;
Με ενθουσιάζει η δύναμη των ΤΠΕ και ότι μπορώ να δημιουργώ και να οργανώνω δραστηριότητες που είναι ενδιαφέρουσες και δίνουν εσωτερικά κίνητρα μάθησης στα παιδιά.
3)Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;
 Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν είχα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα των σχολίων. Όσο όμως οι γονείς και οι φίλοι μου επικοινωνούσαν τις απόψεις τους για τις αναρτήσεις και το περιεχόμενο του blog, σκέφτηκα ότι τα σχόλια είναι ο καλύτερος τρόπος ανατροφοδότησης και αυτοαξιολόγησης. Όλα τα σχόλια, ακόμη και τα αρνητικά είναι εφαλτήριο για να γίνομαι καλύτερη.
 4)Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Το blog είναι ένα σχολικό ημερολόγιο. Περιλαμβάνει τις δραστηριότητες που οργανώνω και πραγματοποιώ στην τάξη, ιδέες για δραστηριότητες στο σπίτι και εκπαιδευτικά λογισμικά με τα οποία μπορούν τα παιδιά να ασχοληθούν εποικοδομητικά από το σπίτι τους.
 5)Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
Το ιστολόγιο έχει μόνο 2 μήνες ζωής. Ωστόσο, επικοινωνώ διαδικτυακά με άλλους bloggers ενώ έχω και προσωπικές σχέσεις με κάποιους άλλους.
6)Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
Έχω σκοπό να προσθέσω σελίδες με περιεχόμενο άλλων επιστημονικών κλάδων σε σχέση πάντα με την ανάπτυξη και μάθηση των παιδιών. Υπάρχουν κάποιες συνεργασίες στα άμεσα σχέδια μου και φυσικά ευελπιστώ να γίνει ακόμη καλύτερο.
 7)Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;
Να δημιουργώ ένα ασφαλές, ζεστό περιβάλλον όπου με το χιούμορ και το χαμόγελο βοηθώ τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα την ώρα που βρίσκονται μακριά από τους γονείς τους.
8)Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Πολύ περισσότερο απ’ ότι μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου! Κυρίως μεταμεσονύχτιες..αλλά είναι κάτι που μου αρέσει και το κάνω με ευχαρίστηση.
9)Πώς γεννιούνται τα post σας;
Από τις δραστηριότητες που γίνονται μέσα στην τάξη, από τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και στο μέλλον και από άλλα..
10)Ευχές για τον αναγνώστη;
Εύχομαι όταν επιλέγουν να δουν το ιστολόγιο μου να έχουν ένα χαμόγελο στα χείλη αναγνωρίζοντας τη δουλειά που γίνεται όταν κλείνουν οι πόρτες του νηπιαγωγείου.
 



Τα 10 blogs που προτείνω είναι τα παρακάτω:
Οι ερωτήσεις μου είναι ίδιες με της Σοφίας. Κι εγώ με τη σειρά μου τις βρίσκω το ίδιο ενδιαφέρουσες και περιμένω τις δικές σας απόψεις. 


2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ και πάλι για την τιμή! Καλή αρχή στην όμορφη προσπάθειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ ευχαριστώ πολύ για την προτίμηση!!! Καλή συνέχεια στη δουλειά σου.Πολύ ωραίες ιδέες!! Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο